24/02/2011

Review“From grandma and grandpa’s wardrobe”

The project team invites all the children who participate in the project to take part in the review “From grandma and grandpa’s wardrobe”. Let’s put on our grandparents’ clothes and see how they looked 100 years ago.  
От 3 до 8 март ще бъдем домакини на работна среща по”Изкуства в действие”. Училището ще се огласи от чужда реч – наши гости ще бъдат учители от Великобритания, Франция, Швеция, Полша, Италия, Румъния и Турция.

За да се потопим в бита и културата на българина, ние ще представим 



 РЕВЮ
 „ОТ РАКЛАТА НА БАБА И ДЯДО”


ВСЕКИ МОЖЕ ДА УЧАСТВА!






Бухалчето ви кани да се поровите в стария скрин или гардероб вкъщи и да намерите автентични дрехи и аксесоари от миналото.
Момичета, облечете се в народна носия като селските моми, когато са излизали на хоро на мегдана или в дълга рокля от началото на XX в. и капела с цветя като градските кокони. 
Момчета, вземете бастуна и бомбето на дядо, пъхнете лулата в уста, изрисувайте си завити мустаци, навийте пояса около кръста си като истински юнаци!
Госпожи и господа учители, родители, присъединете се към децата в костюм от преди 100 години!
В семейните шкафове всеки пази стари вещи и дрехи. Извадете ги на показ, представете ги пред другите, така че традициите и историческата памет да оживеят отново!